Wysoka jakość – niezależnie od lokalizacji.
- Rejestracja w Polsce 2015
- Doskonała stabilność wysokiego plonu
- Bardzo wysoka liczba opadania
- Wysoka odporność na stres
- Dobre parametry technologiczne
Charakterystyka odmiany sprządzona na podstawie wyników COBORU |
|
Cecha |
Wynik |
Jednostka |
Plon 2014 a1 (wz.=88,5 dt/ha) |
100 |
% wzorca |
Plon 2013 a1 (wz.=72,2 dt/ha) %wz. |
106 |
% wzorca |
Plon 2012 a1 (wz.=69,6 dt/ha) %wz. |
109 |
% wzorca |
Plon 2014 a2 (wz.=103,4 dt/ha) %wz. |
103 |
% wzorca |
Plon 2014 a2 (wz.=86,4 dt/ha) %wz. |
103 |
% wzorca |
Plon 2014 a2 (wz.=81,3 dt/ha) %wz. |
107 |
% wzorca |
Mrozoodporność |
3,5 |
skala 9 st. |
Choroby podstawy źdżbła - komleks |
8,4 |
skala 9 st. |
Mączniak prawdziwy - liście |
7,5 |
skala 9 st. |
Rdza Brunatna |
8,1 |
skala 9 st. |
Rdza żółta |
8,4 |
skala 9 st. |
Brunatna plamistość liści |
7,9 |
skala 9 st. |
Septorioza liści |
6,9 |
skala 9 st. |
Septorioza plew |
7,4 |
skala 9 st. |
Fuziarioza kłosów |
7,9 |
skala 9 st. |
Wyleganie przed zbiorem |
6,5 |
skala 9 st. |
wysokość roślin - cm |
93 |
cm |
Kłoszenie - dni od 1.01 |
154 |
dni od 1.01 |
Dojrzałość pełna - dni od 1.01 |
204 |
dni od 1.01 |
Masa 1000 ziaren - 14% |
42,8 |
g |
Wyrównanie ziarna |
86 |
% |
Zawartość białka |
5 |
skala 9 st. |
Gęstość ziarna w stanie zsypowym |
5 |
skala 9 st. |
Wskaźnik sedymentacji SDS |
6 |
skala 9 st. |
Ilość glutenu mokrego |
4 |
skala 9 st. |
Liczba opadania |
9 |
skala 9 st. |
Porastanie ziarna w kłosach |
5 |
skala 9 st. |
Tolerancja na zakwaszenie gleby |
5 |
skala 9 st. |
|